Марината с прясно мляко и чубрица

09/07/2017
Невена Блажева Иванова
отНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач11638374
"Мариноването на пържолките е много важно за добрия им вкус, а тази марината е сред най-добрите "
Приготвяне5 мин.
Общо5 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо784
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 100 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • ябълков оцет - 2 с.л. с пчелен мед
  • зехтин - 2 с.л.
  • хималайска сол - на вкус
  • пипер меланж - на вкус
  • чесън - 3 скилидки
  • прясна чубрица - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа сипете млякото и виното.

Пресовайте скилидките чесън в сипете в купата. Добавете оцета и зехтина.

Овкусете със солта и смелете от микса с пипера, но не прекалявайте, защото чубрицата също има леко лютив вкус. Но ако обичате пикантните храни, опитайте и преценете коя от съставките да намалите или увеличите.

Прясната чубрица измийте и нарежете на ситно и добавете към марината.

Количеството марината е достатъчно за един килограм месо.

Месото мариновайте с посочената марината, завийте съда със свежо фолио и приберете в хладилник за не по-малко от 3 часа.

Подходяща е за свински котлетни или вратни пържоли.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар