Лимонада с грилован ананас

09/07/2017
Карина Трендафилова
отКарина ТрендафиловаПомощник Готвач1136213811
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • ананас - 1/2 бр. (около 4 - 5 шайби)
  • захар - 3 с.л.
  • вода - 5 ч.ч.
  • лимонов сок - между 3/4 - 1 ч.ч. (прясно изцеден от 5 - 6 лимона)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният и нарязан на тънки шайби ананас слагаме в нагрят грил тиган (и обикновен върши работа). Запичаме от всяка страна за 5-6 минути на не много силен котлон.

Парчетата отделяме настрана и охлаждаме.

В кана слагаме захарта и я заливаме с 2 ч.ч. топла, но гореща вода, бъркаме до пълното разтваряне на захарта.

В блендер слагаме охладения ананас заедно с лимоновия сок и блендираме до хомогенност.

Слагаме получената смес в каната заедно с останалата студена вода.
Поднасяме лимонадата охладена с лед.

Източник: Cooking Lightподобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар