Мелиджано салата

09/07/2017
Таня
отТаняМастър Шеф114611715593
"Поднесена с филийка препечен хляб, тази салата е истинско съвършенство "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 627
  • Преглеждания за месеца240
  • Преглеждания за седмицата67
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • патладжани - 2 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • хляб - 1 1/2 бр. филия
  • оцет - 1 ч.л.
  • магданоз - връзка пресен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичка поставяме хартия за печене и слагаме отгоре двата патладжана.
Предварително загряваме фурната на 250 градуса.

Надупчваме с нож от всички страни патладжаните и поливаме със струя зехтин и ги печете до омекване.

След като са вече готови, вадим и ги охлаждаме.

С помощта на лъжица обираме вътрешността и поставяме в блендер.

Към патладжаните добавяме всички останали съставки. Блендираме до получаване на гладка смес.

Поднасяме сместа полята със зехтин и черен пипер.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар