Баница със сирене и ориз

09/07/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач309136322
"Ще си хапнем баничка и още как В компания на чаша айрян, за да бъде удоволствието пълно "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо250
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет Бела
  • сирене - 300 г биволско
  • извара - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • ориз - 1 к.ч.
  • газирана вода - 250 мл
  • масло - 125 г
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявам ориза във вода в съотношение 3/1. 10 минути преди да го отстраня от котлона, прибавям 3 с.л. от маслото. Оставям го настрана, за да изстине.

Настъргвам сиренето на едро ренде, смесвам го с изварата и прибавям към тях ориза. Разбърквам ги и плънката е готова. В подходяща тава намазвам дъното с олиото.

Подреждам първо две кори, които леко намачквам и оформям в кръг /според тавата/. След това разпределям равномерно от сместа.

Следва един брой кора. Върху нея подреждам парченца от маслото с големина на лешник /през 3-4 кори/.

Продължаваме да редуваме по кора и плънка, докато завършим с две кори за покриване.

Нарязваме я на квадрати. Разбиваме яйцата с миксер и към тях добавяме газираната вода.

Заливаме баницата и изчаквам да поеме от течността. Пека в умерена фурна на 180 градуса, покрита с фолио. 10 минути преди да я извадя, махам фолиото, за да хване коричка.

Намазвам я с масло и веднага я обръщам върху две купи, за да остане пухкава и сочна.

Баницата става въздушна и мека.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар