Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рулца»Рулца от патладжан с тофу

Рулца от патладжан с тофу

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Рулца от патладжан с тофу
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
09/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
25
"Мнооого вкусно предложение за всички, които не похапват месо! Ние не сме от тях, но определено ще пробваме тези рулца"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 - 4 бр.
  • тофу - 300 г
  • майонеза без яйца - 150 - 200 г
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • магданоз
  • домати - 2 бр.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се обелват (може и без) и нарязват на тънки ленти по дължина. Посоляват се и се изчакват половин час да се изтече горчивият сок.

Натрошава се тофуто и се смесва с майонезата, наситнения чесън и ситно нарязания магданоз. Добавя се сол, но малко, защото патладжаните са вече солени.

Лентите патладжан се изплакват с вода и се отцеждат. Фурната се загрява на 200 градуса.

В средата на всяка една лента се слага по малко от плънката и се завива на рулце. Ако някои са малко по-дебели от необходимото, и се развиват, може да се набодат на клечка за зъби, която се отстранява, след като се сготвят.

Подреждат се в тава. Доматите се нарязват на полукръгчета и се слага по 1 парченце между рулцата. Отгоре се поръсват със струйка олио и се пекат на 200 градуса за 40-60 минути.

Когато са готови, тавата се изважда, поръсва се обилно с магданоз и може да се върне обратно за 5-10 минути с изключени градуси.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: