Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свински хапки с пресни картофки

Свински хапки с пресни картофки

Свински хапки с пресни картофки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
09/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Просто сложете всичко в тавата, овкусете с подправки и след малко ще имате ето тази фантазия от вкус и цвят"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г без кост
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • картофи - 6 бр. пресни
  • къри - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • риган
  • магданоз
  • розмарин - 3 стръка
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на едри хапки, лукът се обелва заедно с картофите и също се нарязва. В тенджерка се загрява олио и запържваме месото, докато побелее, овкусено със сол, къри и черен пипер.

Изважда се в чиния и в същото олио се запържва нарязан лук, след 2 минути добавяме и едро нарязани картофи. Разбърква се и оставяме за кратко на умерен огън.

Прибавям доматено пюре и червен пипер, разбърква се, налива се вода малко под продуктите и връщаме месото в тенджерата. Поръсваме с подправките и след 5 минути се прехвърля в широка тава.

Печем в загрята фурна 200 градуса за 35-40 минути до зачервяване на месото.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: