Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Прасковен пай с крем

Прасковен пай с крем

Прасковен пай с крем
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
09/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Хрупкав блат, сочни праскови, потопени в нежен крем...да, определено сме готови за второ парче"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 - 350 г
  • яйце - 1
  • студено масло - 125 г
  • ванилия
  • прясно мляко - 3 - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 равна ч.л.
  • крем
  • пудинг ванилия - 1 пакет с варене
  • прясно мляко - 500 г
  • захар - 4 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • праскови - 2 бр.
  • мед за намазване - 1 с.л.
  • мента - листа за свежест
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме брашното, бакпулвера, студеното масло, нарязано на парчета, яйцето, ванилията и прясното мляко.

С вилица се разбърква на топка и се замесва средно меко тесто. Завива се във фолио и оставяме 30 минути в хладилник.

Приготвя се кремът. Загрява се 400 мл прясно мляко със захарта. Пудингът се разбърква в 100 мл мляко на кашичка и сипваме в горещото мляко.

Вари се, докато се сгъсти, и се снема от котлона. Разбърква се с маслото и се сипва в купа, покрита отгоре с фолио, да не хваща коричка.

Тестото се разточва на кора, по-голяма от тази на тавата, в която ще се пече.

Разстила се върху хартия за печене, като се издига кант, и печем 20 минути да зачервяване.

Изважда се сладкишът в чиния, напълваме с крем пудинг, отгоре се нареждат тънки резени праскови във формата на цвете. С четка се намазва отгоре с мед и се охлажда.

Поднасяме украсена с пресни листа от мента за свежест.

Вкусен летен сладкиш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: