Пълнени домати с булгур и кайма

25/06/2012
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър35786620
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 660
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • домати - около 8 броя
  • кайма - 250 г
  • булгур - 150 г
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 к.л.
  • бахар - 1/2 ч.л. счукан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете доматите. Отрежете има капачета и издълбайте вътрешността.

Загрейте около 50 мл олио и сложете скълцания ситно лук да се запържи заедно с настъргания фино моркови.

Щом омекнат, добавете счукания или скълцан чесън, каймата и бъркайте, докато и тя се запържи.

Овкусете с подправките и добавете булгура. Бъркайте за 1 минута и долейте 150 мл вода. Щом булгурът поеме течността, добавете вътрешността на доматите и оставете да се готви, докато и тя леко се поизпари.

Подредете доматите в подмазнена тава, напълнете ги с плънката и сложете капачетата. Ако ви остане от плънката, може да я разпределите около пълнените домати.

Сложете да се пекат в предварително загряна фурна на 180 градуса, докато омекнат и се позапекат. Поднесете пълнените домати с булгур леко охладени.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!