Пържени маслени гевречета

10/07/2017
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 4x
"Вярно е, че са калорични, но пък кой брои калориите при вида на толкова вкусни гевречета"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции28
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо314
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • заквасена сметана - 2 с.л. с връх
  • вода - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 30 г
  • масло - 50 г
  • сол - 2 щипки
  • захар - 1 щипка
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • мая - 1 ч.л. суха
  • брашно - приблизително 400 - 450 г (тип 450)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото, като в купа слагаме заквасена сметана, наливаме леко затоплена вода и разбъркваме.

Прибавяме разбито яйце, захар, сол, бакпулвер и суха мая.

Настъргваме на ситно ренде кашкавал и слагаме и него в сместа за тесто, като продължаваме да разбъркваме. Поетапно ръсваме брашно, колкото е необходимо, за да получим еластично тесто.

Към готовото тесто прибавяме размекнато краве масло на няколко пъти, като продължаваме да месим, докато се поеме от тестото.

Ръсваме по малко брашно, докато получим гладко нелепнещо тесто, което оформяме на топка. Завиваме с найлон или кърпа и оставяме да втаса.

От втасалото тесто правим малки топчета, всяко от които леко разтегляме и с ръце оформяме гевречета. Изпържваме в умерено загрято олио от двете страни до златисто.

Поднасяме с кисело мляко. Може да гарнираме с мед, сладко, сирене или с шарена сол. Отвън гевречетата са хрупкави, а отвътре са пухкави и мекички.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар