Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Ризото с пиле и аспержи

Ризото с пиле и аспержи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Ризото с пиле и аспержи1 / 2
25/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • аспержи - 10 стръка
  • пилешко месо - 300 г гърди
  • мазнина - 50 г масло и 3 с.л. зехтин
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 4 стръка пресен
  • чесън - 1 - 2 стръка зелен
  • пармезан - 1/2 ч.ч. настърган
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • бульон - 2 и 1/2 ч.ч. от варенето на аспержите
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете аспержите в тенджера с вода да се варят за 3-4 минути, след което ги охладете под течаща вода. Резнете няколко от връхчетата на аспержите и ги запазете заедно с бульона им.

Нарежете долните стъбла на аспержите. Загрейте малко масло и зехтин и запържете предварително посолените и нарязани на хапки пилешки гърди, като добавите и нарязаните аспержи.

Извадете ги, в същия тиган добавете още малко мазнина и сипете скълцания лук да се запържи.

След това добавете ориза, разбъркайте за да се овкуси всяко зрънце с мазнина и добавете пилето и аспержите, доливайки виното.

Изчакайте алкохолът да се изпари и започнете да добавяте по малко горещ бульон от варенето на аспержите.

Варете при регулярно бъркане, докато оризът омекне напълно. Накрая добавете скълцания чесън и подправки на вкус.

Снемете от котлона, настържете Пармезана и леко объркайте. Оставете ризотото с пиле и аспержи да се задуши под капак 15 минути преди да поднесете. Поднесете в чиния с украса от връхчетата на аспержите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: