Чеснов патладжан с топено сирене и кашкавал

10/07/2017
"Усещате колко ще е вкусно, нали? "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
33 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо37 426
  • Преглеждания за месеца1113
  • Преглеждания за седмицата865
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена33

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете патладжаните и ги нарежете на колелца. Сложете ги в подсолена вода, за да се изкиснат и да падне горчивината за около 15 минути. Изплакнете ги и ги подсушете. Мариновайте ги със зехтин.

Загрейте грил тиган и гриловайте патладжанените филийки. Обелете доматите и ги настържете на едро ренде.

На дъното на подходяща тавичка сложете 2-3 с.л. зехтин. Отгоре разстелете настърганите домати. Върху доматите наредете ред гриловани патладжани.

Върху всяка филийка патладжан, сложете колелце топено сирене, а върху сиренето сложете отново патладжан. Запечете в загрята фурна за около 20 минути.

Извадете тавата от фурната и поръсете обилно патладжаните с настърган кашкавал. Допечете до готовност на кашкавала. Поръсете готовото ястие с пресован чесън и ситно нарязан копър. Поднесете ястието топло.подобни рецепти тук

5 14
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

vitoshaword.com
vitoshaword.com
15.07.2017 16:30
Това звучи фантастично! Ще опитам задължително! Предлагам отделно на вниманието ви новия роман-сериал, посветен на жените на България. Можете да го следите съвсем свободно тук: kralicatanakrastavicite.wordpress.com
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв