Панирано заешко с корнфлейкс

10/07/2017
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо201
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1 кг (1/2 заек)
  • яйца - 3 бр.
  • универсална подправка - 1 ч.л. зеленчукова
  • корнфлейкс - 1 пакетче
  • брашно
  • олио
  • черен пипер
  • сол
  • продукти за соса
  • майонеза - 1/2 кутийка
  • кисело мляко - 2 с.л
  • чесън на прах - 1/2 к.л
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заешкото на порции и сложете да се вари, като първо отстраните пяната, която се образува.

По-късно добавете малко сол и зеленчуковата подправка. Варете го толкова, че да не се разпада, а като дръпнете с вилица да се къса.

Отцедете от водата и всяко парче оваляйте в брашно, после потопете в разбитите яйца и черен пипер.

Накрая хубаво покрийте с корнфлейкс и пържете до златисто. Направете си соса като разбъркате майонезата с киселото мляко и чесъна.

Декорирайте с магданоз и поднесете панираното заешко месо топло.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар