Бухти с мая и сметана

10/07/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор559365543
"Бухти-пухкавелки за закуска Поднесете със сладко или солено - вие избирате"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 799
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца – 2 бр.
  • вода – 50 мл топла
  • готварска сметана - 50 мл
  • прясно мляко – 50 мл
  • захар – 1 ч.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • оцет – 1 ч.л.
  • бакпулвер – 0. 5 ч.л.
  • брашно – около 600 г
  • прясна мая – 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята с топлата вода и захарта.

В купа пресейте брашното и добавете солта, разбитите с вилица яйца, смесени с прясното мляко и сметаната, оцета и активираната мая. Замесете гладко, меко и нелепнещо по ръцете тесто. Покрийте купата със стреч фолио и я поставете в хладилника за 90 минути.

Върху обилно набрашнен плот (без да премесвате тестото) разточете на дълга и правоъгълна кора и нарежете триъгълни парчета с остър връх и ги оставете докато се нагрее олиото, за да се отпусне самото тесто.

Нагрейте повечко олио в тиган на слаб огън, подчертавам -на слаб огън, за да се пържат бавно и надуват постепенно и най вече да не изгорят отвън а отвътре титлави.

Подредете готовите бухти върху кухненска хартия, за да им се абсорбира излишната мазнина.

Сервирайте топли със сирене, мед или любимото ви сладко. Пухкави, крехки и кухи отвътре и изобщо не са мазни!

подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар