Шоколадов кекс с плодова бира

25/06/2012
Росица Иванова
отРосица ИвановаЧирак26254856
"Ако продължавате да готвите кекс с бира, скоро и силната половина на човечеството ще полудее по кексовете "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 406
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло и захарта на гладък и пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно при непрекъснато разбиване. Започнете да редувате по 1 с.л. брашно и бира и разбърквайте внимателно. Финално разбийте с какаото и бакпулвера.

Така приготвената кексова смес сипете в подмазнена и леко набрашнена форма. Сложете да се пече в умерено загряна фурна на около 180 градуса до готовност. Към края проверете с клечка за зъби готовността на кекса.

За да приготвите глазурата разтопете натрошения шоколад на водна баня и разбъркайте бързо с бирата и парче масло. С тази глазура залейте вече изпечения и обърнат в поднос шоколадов кекс с плодова бира.подобни рецепти тук

5 4
4 4
3 3
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар