Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Ръжени палачинки

Ръжени палачинки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Ръжени палачинки1 / 2
25/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8-10 бр.
"Полезни палачинки, от които с чиста съвест може да си хапнете допълнително"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • прясно мляко - 300 мл
  • сол - 1 - 2 щипки
  • бакпулвер - 1 щипка или сода
  • ръжено брашно - пълнозърнесто за гъстота на боза
  • масло - 1 бучка, за намазване на палачинките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с прясното мляко, щипка-две сол и захар, бакпулвера или содата. Добавяйте брашно и разбивайте докато се получи хубаво палачинково тесто с гъстотата на боза.

Загрейте тиган с незалепващо покритие и с помощта на мазна салфетка, намазнете дъното и леко стените.

Сипвайте по черпак от тестото и разстелете палачинката. Изпечете ръжените палачинки от двете страни и всяка готова мажете леко с бучка масло.

Поднесете ръжените палачинки със сладка или солена плънка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
57
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
с удоволствие бихме ги пробвали, но колко брашно ще трябва?
03.12.2021 19:55
martin
martin
благодаря перфектни са
14.10.2012 19:28
2
1