Маринована сьомга с кълнове

11/07/2017
zarq666@gmail.comот zarq666@gmail.comПомощник Готвач
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо304
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата сьомга се почистват от костите с пинсета и се режат на тънки филийки с дебелина около 5 мм, поръсват се със ситно смляната морска сол и кафявата захар, накрая се слагат накълцаните на ситно клончета копър и филетата се увиват стегнато във фолио за свежо съхранение.

Пакетчетата с филетата се слагат да престоят около 6 часа в хладилник като трябва да са притиснати с нещо тежко (дървена дъска или пълни метални консерви).

След като това време мине парчетата внимателно се отделят от фолиото и се изплакват със студена вода.

Подсушават се и се подреждат в порционни чинии, заливат се със зехтина, смесен със сока на лимоните и лайма, посипват се с едро счукани зърна черен пипер и се гарнира с кълнове и нарязани слайсове стъбла целина (с помощта на белачката за зеленчуци).

Портокалът се бели и почиства от ципите и семките и всяка порция се аранжира с 1-2 резенчета.

Поднася се с добре охладено питие.

Добър апетит и наздраве!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар