Пататник, гарниран с кисело мляко

11/07/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2896273
"Една класическа рецепта за пататник, който е приготвен толкова вкусно, че просто не можем да устоим!"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо820
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелени и измити, картофите се настъргват с едрото ренде и през гевгир се премиват. Отцеждат се и с ръце се изстискват добре, след което се слагат в купа и се добавят леко разбити с вилица двете яйца. Поръсва се с подправките и се разбърква.

На котлона се загрява олиото в тиган с диаметър 20 см, добре е да е с незалепващо покритие.

Картофената смес се разстила с лъжица и се заглажда като се притиска добре. Ще забележите, че отстрани започва бързо да се запича.

Захлупва се с капак и се пече на по-слаб огън. Щом пататникът се е зачервил по края добре, върху тигана се поставя голяма плоска чиния и с нейна помощ, пататникът внимателно се преплъзва върху нея, ако ви е по-лесно, може да се обърне в нея. С помощта на друга чиния се връща отново в тигана, като се обръща да се изпече и от другата страна.

Изпича се от двете страни по 7-8 минути. Не рискувайте с изваждането на пататника с шпатула, лъжица или вилица, тъй като може да се наруши целостта му.

Най-лесният начин е да захлупим отново тигана с чиния и бързо да обърнем в нея пататника.

Гарнирано с кисело мляко със стрита скилидка чесън и настъргано сирене, това картофено изкушение си го бива и зиме и лете.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар