Тутманик

24/02/2010
от КетиНовак
"Любимата семейна закуска, която приготвяме често и с удоволствие!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо50 968
  • Преглеждания за месеца2723
  • Преглеждания за седмицата341
  • Рейтинг3,2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Пресятото два пъти брашно се смесва със содата. Прави се кладенче и в него се поставя солта.

В отделен съд се разбъркват киселото мляко и 3 яйца, прибавя се мазнината и захарта. Тази смес объркваме с брашното, като се прибавя вода, докато се получи меко тесто. Меси се докато тестото се изглади и започват да се появяват мехурчета и да се отделя от съда.

От тестото се отделят топки и от тях се правят дебели кори. Нареждат се три кори една върху друга, като между тях се слага мас. Кората се разтегля с формата на тавата, маже се с мазнина и се ръси обилно със сирене. Прави се втора кора по същия начин.

Така подредените кори се притискан с пръсти , като отгоре се оставят следи. Намазва се с мазнина и яйце.

Пече се в умерена фурна.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 1
3 1
2 1
1 4
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар