Закуски със сирене и колбас

11/07/2017
Veselina
отVeselinaГотвач263562533
"Закуски за идеален старт на деня "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо506
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • брашно - 2 ч.ч. и още малко
  • яйца - 1 бр.
  • айрян - 130 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • лютеница - 2/3 к.ч.
  • сирене - 130 г
  • мая - 1/3 кубче
  • колбас - 70 г
  • жълтъци - 1 бр. + 1 с.л прясно мляко за намазване
  • сусам - за поръсване бял
  • чубрица –за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме 2 ч.ч. брашно и в него правим дупка по средата. Слагаме 1 яйце, 1 щипка сол. Вадим яйцето, маята и айряна на стайна температура.

В айрана слагаме маята и захарта с 2-3 с.л. от брашното и разбъркваме докато се разтвори добре маята и се смеси всичко. Добавяме сместа при брашното. Замесваме меко тесто. Прехвърляме го после върху посипана брашно маса и го месим докато стане напълно готово тестото - меко и пухкаво.

Покриваме тестото с кърпа да втаса за 35-40 минути докато се надигне. Втасалото тесто го делим на 8 части. Оформяме частите на кръгли топки. Посипваме с брашно на масата и точим малки окръжности.

Режем сиренето на малки кубчета, салама също. Мажем с домашна апетитка върху кръга и слагаме от сиренето и салама по средата. Накрая поръсваме с ронена суха чубрица. Завиваме краищата и обръщаме. С ръце бързо оформяме на топки.

При необходимост, ако лепне тестото, си набрашняваме ръцете, докато ги оформяме. Готовите топки ги режем с остър нож на две места по средата, на равно разстояние една от друга.

Нареждаме всички закуски в тава, покрита с хартия за печене, на разстояние една от друга, защото при печенето се надигат и бухват на страни. Мажем ги с жълтък с четка. Поръсваме със сусам. Печем на 200 гр. Като се опекат приличат на пълни кошници и са изключително вкусни и меки.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар