Пай с Пакери паста

11/07/2017
Албена
отАлбенаИноватор35670912903
"Пай с паста и ароматен завършек от пресен босилек... Поднесете в компания на чаша охладено бяло вино и се насладете"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо156
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се почистват, нарязват на ситно и се запържват в малко зехтин. След като поомекнат се прибавя каймата и сосът се овкусява със сол и черен пипер.

Налива се виното, а след като се поизпари се прибавят смлените домати, пресният босилек и риган. Силата на котлона се намалява и сосът се оставя да къкри.

Пакери пастата се слага да ври в подсолена вода. Пастата се вади преди да се е сварила напълно.

Готовата и отцедена паста се обърква с настъргания пармезан, след което тръбичките се подреждат изправени в намазана с масло тавичка с подвижен борд.

В друга купа се разбърква яйцето и рикотата (може да се добави щипка сол) до еднородна смес. Разпределя върху пастата, така, че да влезе сместа в отворите.

Отгоре върху сместа със сирената се разлива сосът с кайма и домати. Най-отгоре се настъргва кашкавал.

Паят се пече 190 градуса. Бордът на тавата се маха след като паят изстине. Изстинал по-лесно се реже на порции.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар