Лятна торта с плодове

12/07/2017
Цветанка Цветанова
отЦветанка ЦветановаПомощник Готвач5035177
"Веднага си режем парченце, защото сме си поставили за цел да опитаме всички вкусни торти "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо267
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • за блата
  • яйца - 3 бр.
  • вода - 50 мл.
  • захар - 1 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • за сиропа
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кафява глазура за торти - 100 г
  • за крема
  • сладкарска сметана - 500 мл
  • глазура за торти - 100 г
  • масло - 50 г
  • за пълнежа и украсата
  • плодове - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се слагат в купа с водата и се разбиват, добавя се 1 ч.ч. захар и се разбива 20 минути. Добавя се и останалата захар и се разбива още 15 минути. Брашното се смесва с бакпулвера и се разбърква.

С шпатула се разбърква сместа и се добавя с пресяване брашното. Пече се в тортена форма с падащ ринг, намаслена и посипана само на дъното с брашно. След изпичане се изважда внимателно от формата и се оставя да изстине.

През това време се прави сиропът, като млякото и захарта се слагат на котлона да врят около 20 минути.

Добавя се начупената на парченца глазура и се разбърква енергично до стопяване на шоколада. Блатът се връща във формата, залива се с получения сироп.

Плодовете се нарязват на дребно. Сметаната се разбива с миксер.

Слагат се плодовете върху шоколадовия сироп (вече леко изстинал) и половината от сметаната се заглажда отгоре.

Шоколадът се разтопява с маслото и се смесва със останалата сметана (желателно е да е с шпатула, за да не е хомогенна сместа). Нанася се върху бялата сметана и се заглажда до ръба на формата.

Украсява се по желание. Аз използвах резенчета пъпеш, праскови (нектарини) и банан на колелца. Може да си оставите малко сметана за розички върху плодовете. Преседява 2-3 часа в хладилник.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар