Бърза манджичка с чушки по срацимирски

12/07/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2705870
"Бърза и манджичка, защото не е задължително да седим часове в кухнята, за да сътворим нещо наистина вкусно "
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 474
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шест едри разноцветни чушки се измиват и нарязват на кръгчета и ивици, като се отстраняват семките.

Пускат се да се изпържат в сгорещено олио в широк тиган. Доматите, не много едри, се обелват и се нарязват на по 6 резенчета.

Чушките се поръсват с щипка сол и като се позачервят, към тях се прибавят нарязаните домати и се готви, докато те поомекнат. Може и да се накълцат на по-дребно или да се настържат, но ще се получи по-рядък сос.

Ако са по-едри резенчетата е по-добре, защото идеята е да се усещат парченцата. През това време се поръсва със смлян черен пипер и една чаена лъжичка захар.

Чукват се двете яйца. Щом започне белтъкът да побелява, два-три пъти се разбърква да се разкъсат яйцата, за да станат на парцали. Към края се поръсва с още малко сол, накълцан пресен магданоз и прясна чубрица.

Ако сервирате топло, може да се поднесе с натрошено сирене или настърган кашкавал. Това бабино ястие си е приятно да се хапва и охладено.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар