Пържен ватус

12/07/2017
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо380
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • ватус - 2 кг почистен и нарязан
  • пълнозърнесто брашно - 200 г
  • сол - 1 с.л.
  • чесън на прах - 1 ч. л.
  • сминдух - ½ ч.л.
  • оризово олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме брашното с подправките в съд. Измиваме и подсушаваме парчетата риба.

Всяко едно парче овалваме в брашното от всички страни. Загряваме в тигана олиото и пържим за около 2 минути.

След като е готова поставяме върху кухненска хартия, за да може да попие мазнината от пърженето.

Сервира се с резен лимон и по желание зелена салата.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар