Здравословно Баунти с глазура от фъстъчено масло

12/07/2017
Паулина Стояноваот Паулина СтояноваПомощник Готвач 1x
Приготвяне60 мин.
Готвене5 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо130
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг-
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кокосови стърготини - 60 - 70 г
  • кокосово масло - 6 с.л. / в течна форма/
  • мед - 1 - 2 с.л. течен
  • глазура
  • фъстъчено масло - 7 с.л.
  • кокосово масло - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много бързо се приготвя, освен това баунтито е здравословно и много вкусно. Кокосовото масло се разтопява от само себе си, когато температурата в стаята е над 24 градуса. За целта ни трябва разтопено.

В дълбока купа изсипвате кокосовите стърготини, към тях добавяте една или две супени лъжици мед, в зависимост колко сладко обичате.

Аз добавих 1 с.л. мед, след което прибавих 6 с.л кокосово масло. Добре трябва да се разбърка, за да може медът да се разтопи и да обхване цялата смес.

Върху прозрачно домакинско фолио изсипвате сместа и оформяте дълга пура. Дължината и ширината е по ваш избор.

Добре трябва да увиете с фолиото пурата, след което слагате да стегне във фризера, за около 30-40 минути. След като се е стегнала добре вътрешността на нашия десерт, си правим глазурата.

Слагате 7 с.л. фъстъчено масло в дълбока купичка. Към него добавяте кокосовото масло и започвате да бъркате интензивно, да се смесят.

Тъй като в помещението, в което аз ги правих беше над 29 градуса, не бе нужно да помогна на сместа, чрез водна баня да се хомогенизира добре. Просто много бързо и интензивно бърках. Стана течно фъстъчено масло, наподобяващо течен шоколад.

Ако при вас не се получи бъркайте на водна баня до получаването на течна хомогенна смес.

Нарязваме пурата на парченца с големина колкото 2 хапки. Овалваме ги във фъстъченото масло и ги нареждаме в чиния.

Оставяме във хладилник или фризер да стегнат.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар