Свинско контрафиле на жар с чеснова марината

12/07/2017
"Страхотна идея за месце на жар, идеална за летните месеци "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо915
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • свинско контрафиле - 600 г
  • чесън - 2 едри скилидки
  • зехтин - 6 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • босилек - 1/2 к.л., сух
  • зеленчуков бульон - 1/4 кубче (или гъбен)
  • лимони - 1/2 бр. (прясно изцеден сок)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме контрафилето на пържоли. Почистваме, ако има ципи и през фолио за свежо съхранение ги начукваме с дървено чукче.

Скилидките чесън се пресоват, смесват се в една купа със солта, зехтина, лимоновия сок, ситно смления черен пипер, стрития на прах босилек и зеленчуков бульон и хубаво се разбъркват, за да се превърнат в еднородна и хомогенна смес.

В тази смес потапяме пържолите, като отново разбъркваме хубаво, за да може добре да се овалят в сместа.

Купата покриваме с фолио и оставяме пържолите да престоят поне за един час в хладилника, за да се овкусят напълно. Ако разполагате с повече време, ги оставете за цяла нощ.

След като са се мариновали достатъчно, изваждаме ги, намазваме ги обилно с олио или зехтин и ги мятаме да се пекат на скарата върху жарта до готовност, като обръщаме от всяка страна.

Сервираме с подходяща зеленчукова салата и охладено питие.

Добър апетит и наздраве!подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар