Питка с брашно от елда и семена

13/07/2017
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Много вкусна питка, която наистина е малко по-различна от традиционните, но влиза веднага в графа Любими "
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо167
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • мая - 1 пакет суха (11 г)
  • брашно от елда - 400 г
  • брашно - 1 ч. ч.
  • вода - 2 ч. ч. хладка
  • кафява захар - 1 ч. л.
  • сол - 1 равна ч. л.
  • олио - 1 с. л.
  • тиквени семки - сурови
  • сусам
  • маково семе
  • слънчогледови семена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се двата вида брашна, оформя се кладенче, сипваме сол, захар, суха мая, олио, вода и 2 с. л. микс от семена.

Разбърква се с вилица, загребва се от брашното и замесваме твърдо тесто. Ако тестото стане по-сухо, добавете му още малко вода и съберете отново на топка. Покрива се с кърпа оставяме да втасва 1 час.

Аз го оставих 2 часа, дори и след толкова много време не очаквайте тестото да бухне като при бялото брашно. Върху хартия за печене се разточва като елипса.

С пръсти се притиска на 2 см от ръба и после по същия начин се притиска, така че да се оформят ромбоиди. Намазвам с олио и поръсвам отгоре сусам и маково семе.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 35 -40 минути да хване коричка. Изважда се и охладена се начупва и хапва. Много е вкусна, а да не говорим колко е здравословна!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар