Плодова торта с яйчен крем

13/07/2017
"Винаги има място в стомаха за още 1 парче торта "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо529
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната я пускам да загрява на 180ºС, с включени горен и долен реотан. Тавата, в която пека блата, застилам с хартия за печене, стените и дъното (хартията) намазвам с олио или с масло и наръсвам с брашно.

Белтъците и захарта смесвам в купата и с миксера разбивам на висока скорост докато се получи гъст белтъчен сняг. Жълтъците добавям един по един. Последно добавям брашното – лъжица по лъжица.

Скоростта на разбъркване не се променя. Разбърквам докато се получи хомогенна смес.

Полученото тесто изсипвам в подготвената тава. Заглаждам с помощта на лъжица. Пека на средна скара за 8 минути.

Изваждам от фурната и оставям да се охлади, след което изваждам от формата.

За глазура използвам яйчен крем между блатовете, гарниран с портокали, а на втория блат с орехи и малини. Предварително сиропирам блатовете със сироп от малини и портокалов сок.

Яйчния крем приготвям като разбия жълтъка със захарта до побеляване. Добавям брашното и отново разбивам. Доливам 1/2 ч.ч. прясно мляко и отново разбивам добре.

Слагам 800 мл прясно мляко да се загрее в тенджера за около 5 минути. Добавям ванилията. Сипвам яйчната смес при непрекъснато бъркане към топлото, но не горещо мляко и бъркам, докато се сгъсти. Свалям крема от котлона малко преди да заври.

Най-горния блат глазирам с разбита сладкарска сметана, която посипвам с кокосови стърготини и гарнирам според фантазията.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар