Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с вишни

Сладкиш с вишни

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Сладкиш с вишни1 / 2
26/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8-10 парчета
"Сладкиш с вишни - нямаме търпение да го разрежем"

Необходими Продукти

  • брашно - 160 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 2 броя
  • пудра захар - 160 г
  • масло - 100 г краве
  • ванилия - 1 ампула
  • прясно мляко - 35 мл
  • вишни - 200 - 250 г г без костилките
  • за отгоре
  • галета - 75 г
  • масло - 50 г студено
  • пудра захар - 40 г
  • канела - 1/3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото, захарта и ванилията се разбиват продължително до получаване на гладък крем. Добавят се едно по едно яйцата и хубаво се разбива всичко.

Отделно смесете брашното с бакпулвера и постепенно го добавете към останалата смес. Бъркайте с лъжица този път и долейте млякото.

Сипете готовата смес в намаслена форма с 18 см диаметър с откопчаваща се стени. Сипва се сместа в нея и отгоре плътно се подреждат почистените вишни.

Разбъркайте заедно галетата, захарта, канелата и маслото, като стривате с пръсти. Трябва да се получат хомогенни трохи.

Поръсете трохите върху вишните. Сложете сладкиша с вишни да се пече в предварително загряна на 175-180 градуса фурна за около 1 час.

Накрая проверете с клечка дали е изпечен. Готовия сладкиш оставете да се охлади и отделете от стените. По желание поръсете с пудра захар. Може да го изпечете и в обикновена тава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
52
42
32
22
10
Дай твоята оценка: