Традиционна испанска супа с месни крокети

13/07/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваПомощник Готвач2162611428
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо310
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разполовете или нарежете на едри парчета всички зеленчуци за бульона, заедно със сланината и пресните стръкове магданоз. Покрийте ги с обилно количество вода и добавете солта и зехтина.

Поставете на силен огън докато започне да ври и след това намалете на среден за 25 минути или до пълното им омекване. Отстранете от огъня и похлупете с капак.

2. За месните крокети омесете всички продукти добре и оформете продълговати кюфтенца с големина горе долу колкото побира шепата ви, когато я свиете. Излизат 6 големички крокети, по две за порция.

3. Прецедете бульона и отново го поставете на котлона, добавете куркумата , разредете с още водичка, ако е поизвряла и овкусете с още сол. Получава се много питателен и ароматен бульон.

4. Щом закъкри пуснете крокетите и варете 10-15 минути. Сложете фидето и гответе още 4-5 минути, след което сервирайте веднага, поръсвайки със ситно накълцан магданоз.

Тази традиционна испанска супа в оригинал се нарича Sopa de cocido con pelotas de carne. Изглежда простичка, но те я сервират често по празници като предястие, когато цялото семейство се е събрало на трапезата.

В отделно плато сервират всички зеленчуци от бульона, както и различни меса (телешко, свинско, пилешко) и нахут, които са вряли с бульона и от това той става още по-богат. Аз тук предлагам моят начин на приготвяне на тази вкусна супа.

Добра идея е и всичките зеленчуци да се пасират със малко готварска сметана, мляко и един чирпак от бульона и се получава вкусно зеленчуково пюре или крем супа и в комбинация със хрупкави крутони ще си имате още едно ястие на трапезата.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар