Телешки пържолки на грил тиган със сотирани картофки

14/07/2017
zarq666@gmail.comот zarq666@gmail.comПомощник Готвач
"Уникално крехки пържолки в перфектно допълнени с вкусни сотирани картофки"
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо502
  • Преглеждания за месеца158
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на 2 пържоли с дебелина около 1. 5 сантиметра, поръсва с лимоновия сок, соевия сос и черен пипер и се оставя да престои така поне за 30 минути.

През това време сварете измитите и нарязани на половинки картофи до полуготовност. Отцеждат се от водата, оставят се да изстинат хубаво и се обелват.

Маслото и зехтинът се загряват в грил тиган, добавят се розмаринът и пържолите.

Пекат се от едната страна около 4 минути и се обръщат. Ако обичате по-добре сготвено месото, печете около 6 минути от всяка страна на средно силен огън. Месото се изважда, посолява се и се оставя да почине 5 минути в предварително затоплени чинии.

В същия тиган се добавя още масло и се слагат подсушените и нарязани на кубчета картофи. Запържват се равномерно. Накрая се добавя накълцаната на ситно скилидка чесън, нарязани на ситно листенца розмарин и се поръсва със сол на вкус.

Пържолите се поднасят с топла гарнитура от сотираните картофи и стрък розмарин за разкош.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар