Бърза торта с Орео

14/07/2017
Рая Андоноваот Рая АндоноваПомощник Готвач 2x
"Бърза тортичка спретнете и много много не му мислете "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо402
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кокосово масло - 250 г твърдо
  • захар - 2 ч.ч.
  • кокосово мляко - 1 консерва (400 мл)
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • ванилия - 1 ампула
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • бисквити орео - натрошени
  • за крема
  • крем - 1 пакетче студен крем за сладкиши на д - р Йоткер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 170 градуса и се намазняват съвсем леко две или три тавички.

С миксер се разбиват кокосовото масло, захарта, кокосовото мляко, оцетът и ванилията. Бъркат се докато стане пухкава смес, около 5 минути.

В отделна купа се смесват брашното, бакпулверът, содата и солта. Брашнената смес се прибавя към кремообразната и се разбива още с миксера.

Сместа за блатовете се разпределя по равно в намазнените тавички. Пекат се около 25-30 минути.
Кремът се приготвя според указанието на опаковката.

Когато блатовете са напълно изстинали, се взима единият. Намазва се обилно с крем и се слага вторият.

Повтаря се същото, ако има и трети. Най-отгоре се разпределя останалият крем и внимателно се намазва и встрани.

Поръсва се с натрошените бисквити Орео (ако можете, може да сложите от тях малко и встрани) и тортата се прибира в хладилника за малко да се поохлади.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар