Хосомаки Асорти

14/07/2017
Даяна
отДаянаНовак17418
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо259
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера слагаме ориза и добавяме 600 мл вода. Пропорциите трябва да са точни, тъй като това е тайната на перфектното суши.

Докато оризът ври, приготвяме продуктите за плънката. Нарязваме краставицата и моркова на тънки лентички, като гледаме да са горе-долу еднакви, за да не остава въздух при завиването. Сьомгата я накъсваме на малки парченца.

Оризът ври за около 15 мин. Накрая трябва непрекъснато бъркане, за да не загори. Когато остане малко вода се сваля от котлона и се овкусява със солта и оцета. Поставя се капака отново на тенджерата, за да се задуши малко.

Върху дървената рогозка поставяме листа от водорасло, като лъскавата страна е към нас. С лъжица вземаме от оризът и застиламе тънко по листа , като оставяме 1/3 свободна, за да можем да го завием.

Започваме да редим плънката в долният край, като подредбата не е от значение. Най-отгоре слагаме Филаделфията.

При завиването е желателно да придържаме плънката с пръсти, за да избегнем оставането на въздух и за да може нашето суши да стане възможно по-стегнато.

Сушито се реше с много остър нож.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар