Свинско с ориз и тиквички

27/06/2012
Dark Angel
отDark AngelНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 076
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на по-дребни хапки. Сложете го да се вари до полуготовност, след което го извадете и оставете да изсъхне. Запазете бульона на месото.

Загрейте олио или зехтин и сложете месото да се запържи равномерно от всички страни, като разбърквате от време на време.

Докато се пържи накълцайте праза, чушките и тиквичките ситно. Доматите също разрежете и отделете вътрешната мека част. Нарежете на кубчета само твърдата обвивка.

След като месото се запържи, извадете го и долейте още малко мазнина при нужда. Добавете праза, чушките да се запържат също.

След това добавете и тиквичките, след което и ориза. Бъркайте, докато всяко зрънце поеме мазнина и добавете малко черен и червен пипер.

Долейте чаша горещ бульон от свинското и върнете месото. Разбъркайте, докато оризът поеме водата и долейте още на 2 пъти по чаша бульон, докато оризът напълно омекне.

Към финала разбъркайте с нарязаните кубчета домати. Накрая добавете подправки на вкус, снемете от котлона и захлупете за 15-20 минути, за да се задуши.

Свинското с ориз и тиквички може да се приготви със зеленчуци по ваш вкус, а вместо да се вари, може да се запече на фурна.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!