Пълнени питки с прясно сирене, кашкавал и пармезан

14/07/2017
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Пухкавелки с много сирена, които са толкова вкусно приготвени, че изчезват за секунди "
Приготвяне50 мин.
Готвене25 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо971
  • Преглеждания за месеца281
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 100 мл хладка вода се разбърква натрошена мая със захарта и 1 с. л. брашно. Оставя се да шупне за 5-10 минути. Сипваме брашното в тава и оформяме кладенче, добавя се сметана, олио, сол, белтъкът, а жълтъкът е за намазване.

Налива се останалата вода и шупналата мая, замесваме меко тесто и оставяме за 30-35 минути да втаса покрито с кърпа. Тестото е уникално и се работи с него много лесно, пухкаво и мекичко е. Разделя се на еднакви топчета с големина на едра кайсия.

С чашка с равно дъно потопена в брашно се притиска в средата, за да се оформи отвор, и с пръсти се притиска към дъното да се изравни. Получава се като кошничка и нареждаме върху хартия за печене.

В купа се смесва натрошено прясно сирене, пармезан и настърган кашкавал. Взема се малко от сместа и се оформя на топче, което се поставя в средата на питките. Намазват се с разбит жълтък с 1 с. л. олио и поръсваме сирената с маково семе.

Печем в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 20 минути, намалява се на 160 без вентилатор за още 5 минути и готово. Тестото е от турска рецепта за пиде и е прекрасно!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ВИЛИ-Виолета Матева
Толкова са вкусни ,че не мога да спра да ги ям :)))))))
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв