Вкусна домашна пица с бекон, гъби и сирена

14/07/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач3021091365
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо960
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • брашно – 1 кг
  • мая – 40 г
  • вода – 50 мл
  • зехтин – 100 мл
  • захар – 10 г
  • сол – 30 г
  • кашкавал – 120 г
  • моцарела – 120 г
  • доматено пюре – 200 мл.
  • печурки– 80 г
  • бекон – 300 г
  • подправки - риган, босилек по збор
  • брашно - за поръсване
  • зехтин - или олио за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топла вода. На плота изсипете брашното, направете кладенче и сипете в него водата с маята, захарта, зехтина и накрая добавете и солта. Месете тестото докато стане еластично и гладко.

Оформете на топка и покрийте с влажна кърпа. Оставете да почива два часа на топло място. Тестото е готово, когато се отделя лесно и не залепва по пръстите ви.

Когато тестото удвои големината си го поставете върху набрашнения плот и с помощта на точилка го оформете. От тестото ще излезнат около 2 големи пици. Прехвърлете ги в намазани с олио и поръсени с брашно тавички.

Намажете пиците с доматен сос, наредете отгоре накъсана на парчета моцарела, настъргания кашкавал, нарязаните на филии гъби и бекона.

Поръсете с подправки според вкуса си (риган, джоджен), като не забравяте да капнете няколко капки зехтин накрая преди печене.

Печете на възможно най-високата температура на фурната до готовност.подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар