Джанки туршия

27/06/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510328
"Такива вкусни туршии може да намерите само при нас!"
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49 883
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • джанки - зелени в желаната доза
  • оцет
  • чесън - почистени скилидки
  • сол
  • захар
  • черен пипер - 4 - 5 зърна в буркан
  • бахар - 2 - 3 зърна в буркан
  • копър - по 2 - 3 стръкчета в буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте джанките и ги оставете да изсъхнат от влагата.

Във всеки буркан до долния ръб сипете по 1 равна с.л. сол, 1 и 1/2 с.л. захар, оцет, 2-3 скилидки чесън, по няколко зърна черен пипер и бахар и по няколко стръкчета копър (може и целина).

Допълнете до горе със зелени джанки и долейте кипнала вода. Затворете бурканите добре с капачки и ги обърнете надолу.

Обръщайте бурканите периодично в течение на няколко дни. След това приберете джанките туршия на хладно и тъмно място.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Радо и Мира
Радо и Мира
24.06.2014 23:55
Днес направихме тази туршия! ще пишем като я изпробваме! ;)
4
7
Катя
Катя
16.07.2014 18:23
Но слагам и лютиви чушлета
8
0
Катя
Катя
16.07.2014 18:22
Аз я правя вече втора година
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!