Бърз тутманик с печени чушки и чубрица

14/07/2017
Гергана  Георгиеваот Гергана ГеоргиеваИноватор 1x
"Бързо и лесно тутманиче за закуска спретнете и за калориите не му мислете "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо173
  • Преглеждания за месеца172
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно – 2.5 ч.ч.
  • яйца – 5 бр.
  • олио – 3/4 ч.ч.
  • сирене – 3/4 ч.ч.натрошено
  • чушки – 4 бр. печени
  • пушено филе – 150 г
  • кисело мляко – 1 ч.ч.
  • масло – 1 с.л.
  • бакпулвер – 1 ч.л.
  • чубрица – 1/2 ч.л.
  • сол – 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чушките, изпечете ги и ги обелете, след което ги нарежете на много дребни парченца. Нарежете пушеното филе също на дребно, а сиренето натрошете с вилица.

В купа разбийте яйцата, като си отделите един жълтък за намазване накрая.

Към тях прибавете солта, чубрицата, киселото мляко, сиренето, пушеното филе и печените чушки.

Разбъркайте всичко добре и прибавете брашното и бакпулвера.

Бъркайте до получаване на еднородно меко тесто. Разстелете го в намаслена тавичка и намажете отгоре с разбит жълтък.

Печете около 45 минути на 180 градуса, като проверите готовността му с клечка. Извадете от фурната и намажете тутманика с масло.

Оставете да отдъхне преди сервиране.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар