Бърз тутманик с печени чушки и чубрица

14/07/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф297861802
"Бързо и лесно тутманиче за закуска спретнете и за калориите не му мислете "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо416
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чушките, изпечете ги и ги обелете, след което ги нарежете на много дребни парченца. Нарежете пушеното филе също на дребно, а сиренето натрошете с вилица.

В купа разбийте яйцата, като си отделите един жълтък за намазване накрая.

Към тях прибавете солта, чубрицата, киселото мляко, сиренето, пушеното филе и печените чушки.

Разбъркайте всичко добре и прибавете брашното и бакпулвера.

Бъркайте до получаване на еднородно меко тесто. Разстелете го в намаслена тавичка и намажете отгоре с разбит жълтък.

Печете около 45 минути на 180 градуса, като проверите готовността му с клечка. Извадете от фурната и намажете тутманика с масло.

Оставете да отдъхне преди сервиране.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар