Чушки с булгур и телешка кайма

15/07/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф98412329083
"Апетитни чушки си пригответе и за друго не мислете Вървят перфектно с домашен топъл хляб"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо205
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и сложете да се запържва, добавете каймата, като сипете малко водичка и разбъркайте за да се раздроби на ситно.

Обелете доматите и ги настържете, като отстраните люспите, добавете и тях при каймата.

Прибавете подправките и малко вода, накрая добавете и булгура, разбъркайте и оставете да клокне за около 5 минути.

Поръсете със ситно нарязан магданоз, с тази смес, която не трябва да е рядка и не сварена напълно, напълнете чушките.

В тава поръсена с малко олио подредете чушките и сипете една чашка вода, поръсете с малко сол и сложете да се пекат във фурната до готовност. Ако искате да имат повече сос сипете повече вода. Може да се застроят по желание.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар