Затворени питки със сирене на фурна

15/07/2017
Veselina
отVeselinaГотвач263562533
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо381
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и правим кладенче по средата. Слагаме 1 яйце, киселото мляко, солта и олиото.

В топлата вода слагаме маята и захарта и разбъркваме. Вътре прибавяме и 2-3 с.л от брашното и оставяме да бухне маята, покрита с кърпа на топло.

Вече готова маята я слагаме и нея в брашното. Замесва се меко тесто от всички продукти. Покриваме го с кърпа и се оставя на топло да удвои обема си. Сиренето го натрошаваме в купа с помощта на вилица, но на по-едри парчета.

Втасалото тесто се слага на набрашнена повърхност и се премесва. После разделя на малки топки, големи колкото мандарина.

Набрашняваме повърхността и с точилка разточваме всяка част на кръг около 1 педя. В ½ от всеки кръг слагаме от сиренето и прегъваме да стане на питка. С вилица пристискаме краищата.

Мажем отгоре с яйце, което сме разбъркали. Поръсваме с бял сусам. Нареждаме всички питки в тава покрита с хартия за печене на разстояне една от друга и печем в загрята на 180 градуса до готовност.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар