Бабиния меден сладкиш

15/07/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2896273
"Изключително сполучлива рецепта, която заслужено се предава от поколение на поколение"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 876
  • Преглеждания за месеца669
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На огъня се слага малък съд с водата. Като заври се прибавят меда и захарта и се разбърква до разтопяването им.

Сиропът се прехвърля в керамична купа, за да се охлади по-бързо. През това време можем да си подготвим другите неща.

Тавичката се намазва леко с меко краве масло и се поръсва с малко брашно. Орехите се нарязват през орехорезачка. Брашното се пресява заедно със содата и ванилиите.

Към охладения сироп се прибавят орехите и пресятото брашно и се разбърква добре с лъжица. Сместа се сипва в подготвената четвъртита тавичка с размери 22/22 см. Отгоре се разпределя мармаладът, като се нарязва на парченца с кафена лъжичка.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути. Пекох с вентилация.

След като се изпече, сладкишчето се изважда на поднос и се поръсва с пудра захар през дантелена салфетка. Нарязва се на квадрати или правоъгълни парчета.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар