Постни пълнени чушки с гъби и ориз

15/07/2017
Таня
отТаняМастър Шеф123412917193
"Постни, но много вкусни пълнени чушчици "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 954
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • чушки - 5 бр.
  • печурки - 2 бр.
  • ориз - 1 к.ч.
  • лук - 1 глава
  • течна сметана - 3 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
  • сол
  • вода - 2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме гъбите и лука. Нарязваме ги на ситно. В тиган поставяме олио и прибавяме готовите нарязани лук и гъби.

Задушаваме ги докато омекнат. Прибавяме и ориза, червения пипер и разбъркваме добре. Добавяме и водата. Оставяме на огъня докато оризът омекне и поеме самата водата.

След това добавят сметаната, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме добре и с получената смес пълним чушките.

Готовите чушки нареждаме в тава поливаме с вода до половината и печем до готовност. Поднасяме ги топли.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!