Бабината Медена полянка

16/07/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор457294501
"Тази бабина тортичка е фаворит на малки и големи! Отрежете си парченце и се насладете на невероятния вкус"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 108
  • Преглеждания за месеца139
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • за блатовете
  • яйца – 3 бр.
  • захар – 10 с.л.
  • мед – 3 с.л.
  • сода бикарбонат – 1 ч.л.
  • оцет – 1 с.л.
  • брашно – около 500 г
  • за крема
  • яйца – 3 бр.
  • захар – 8 с.л.
  • мед – 3 с.л.
  • брашно – 6 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • масло – 60 г
  • прясно мляко – 1 литър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата със захарта и меда, в оцета загасете содата и ги добавете към яйчената смес. Поетапно добавяйте брашното и замесете гладко и меко тесто. Разделете тестото на пет равни части и оформете на топки.

Върху обилно набрашнен плот разточете топките на кори и с диск изрежете на кръгове с диаметър 20 см, изпечете блатовете един по един в предварително нагрята фурна на 180 градуса, става много бързо а блатовете са като медена бисквитка. Съберете изрезките от корите, оформете на топка и разточете на тънка правоъгълна кора.

С къдрав нож (за рязане на кашкавал) изрежете тънки ленти и в тавата оформете с половината от тях шести блат, като хаотично наредите лентичките, да изглежда на полянка и изпечете блата. Останалите ленти изпечете подредени една до друга, прави като бисквитки солети.

В купа разбийте яйцата със захарта, добавете ванилията и пресятото брашно, разбъркайте добре. Поетапно към тях налейте около 300 мл от прясното мляко при непрекъснато бъркане до гладка и рядка каша.

Останалото мляко налейте в тенджера и поставете на котлона на бавен огън да загрее и при непрекъснато и енергично бъркане сипете яйчената смес към него, варите до сгъстяване на крема.

Отнемете тенджерата от котлона и в горещия крем поставете маслото и меда, бъркате до разтваряне и пълното им усвояване от крема.

Сглобете тортата в ринг, като редувате кора и крем, последно поставете блата-тревички.

Оставете така с ринга за 1 час, след което го премахнете и около тортата подредете бисквитките – солети изправени. Направете си медена глазура от 1 с.л. мед и 1 ч.л. гореща вода, разбъркайте до разтварянето на меда и с помощта на сладкарска четка, намажете бисквитките около тортата и горния блат- тревички.

Подредете шарени бонбонки за цветчета и вашата медена полянка е готова. Поставете тортата в хладилник за не по-малко от 8 часа преди сервиране.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар