Лятна манджа с печени пиперки и патладжани

16/07/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор524547391
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 941
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме пиперките и патладжаните. Поставяме ги в затворен съд да се задушат и да се обелят по-лесно. Като изстинат ги обелваме. Пипера режем на по-едри парченца, а месото на патладжана на кубчета.

В голяма тенджера загряваме зехтина и прибавете лука и чесъна. Задушаваме, докато започнат да омекват, като разбъркваме.

Прибавяме доматите и готвим, докато поизври сока, който пускат. Прибавяме нарязаните чушки и патладжан и оставяме още 10-на минути.

Прибавяме захарта и сол на вкус, бъркаме докато се разтворят. Този вид ядене може да се консумира веднага, а може да затворим и в буркани.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар