Редени зеленчуци с млечно-чеснов сос и босилек

16/07/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо419
  • Преглеждания за месеца418
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжана и нарежете на шайби. Сложете в студена подсолена вода за около 20 минути, за да пусне горчивия тъмен сок.

През това преме подгответе и останалите зеленчуци. Измийте и подсушете зеленчуците и нарежете на шайби.

Отцедете патладжана, измийте и подсушете с памучна кърпа. Тиквичките също подсушете.

В силно сгорещен тиган с малко мазнина запържете първо кръговете от тиквички съвсем за кратко и извадете върху домакинска хартия. Повторете процедурата и с патладжана.

В обла тавичка започвам реденето на зеленчуците, като редувам тиквичка, патладжан, домат, кръгове чушка и лук и така до изчерпане на всички продукти. Скилидките чесън пресовам, добавям сол и зехтин и намазвам с помоща на четчица наредените зеленчуци.

Наситнявам босилека и поръсвам върху зеленчуците. Мятам във фурната да се пече на 180 градуса за около 50 мин. или до желания от вас приятен загар на зеленчуците.

За соса:
Листата босилек измивам посушавам и нарязвам на едро. Поставям ги купата на пасатора и добавям парченцата скилидки чесън, сол и част от киселото мляко.

Вкючвам пасатора на висока степен и разбивам. След това добавям останалото мляко, майонезата, горчицата и разбърквам с бъркалка до хомогеннна смес.

Поднесете зеленчуковата вкусотия с млечно-чесновия сос и украсете с листенца босилек.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар