Пълнени мини чушки с орзо и наденички

16/07/2017
"Мини чушчици напълнете и на вкуса се насладете "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • чушки - 10 бр. мини
  • паста - орзо 1/2 ч.ч или друг вид дребна паста по желание
  • наденички - 200 г сурови телешки
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • риган - 1 с.л пресен, нарязан
  • домати - 200 г обелени и нарязани на кубчета
  • чедър - 50 г или кашкавал
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата според указанията на производителя. Междувременно нарежете лука и чесъна на дребно.

Загрейте зехтина в тиган на умерен огън и запържете леко лука. Добавете вътрешността на наденичките и пържете докато каймата стане на трохи и промени цвета си или около 10 мин. Добавете чесъна.

Изцедете пастата от водата и я добавете в сместа. Добавете нарязаните домати и ригана. Пържете още около 5 мин. докато сместа се поизсуши.

Срежете чушките на половини по дължина и почистете от семки. Подредете ги в тава за печене и ги напълнете с плънката. Настържете чедъра или кашкавал.

Покрийте тавата с фолио и печете за около 20 мин. в загрята на 200 градуса фурна. Махнете фолиото и поръсете с чедъра. Печете още около 5 мин. без покритие.

Ако използвате големи и месести чушки, преди готвенето по желание, може да запечете преди пълненето за около 10 мин.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар