Кокошка с праз и ориз

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Кокошка с праз и ориз
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
16/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"От селската кухня по-вкусна няма, наистина няма"

Необходими Продукти

  • кокошка - 1/2 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Раздробете цялата кокошка на порции и сложете да се варят само бутчетата и месестите части.

Когато поври месото добавете пилешкия бульон и малко сол. Когато се сварят мръвките ги извадете от бульона.

Нарежете праза на ситно с моркова и чушката. Запържете ги и прибавете измития ориз, него също запържете заедно с праза.

Сипете три чаши от бульона при ориза, поръсете с чубрица и черен пипер, разбъркайте и наредете месото, ако искате да има хрупкава кожа намажете я с червен пипер.

Запечете във фурната до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: