Домашен сплетен хляб

16/07/2017
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaПомощник Готвач20767361
Приготвяне60 мин.
Готвене25 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо361
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • прясна мая - 1/2 кубче
  • захар - 1 к. л.
  • сол - 1 ч. л.
  • олио - 3 с. л.
  • вода - 500 мл
  • жълтъци - 1 бр. за намазване на хляба
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в малко вода, добавя се захарта и една супена лъжица от брашното. Разбърква се и се оставя да се активира.

Брашното се пресява, прави се кладенче, сипва се маята, олиото и солта. Замесва се меко хубаво тесто, покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 20 минути.

Втасалото тесто се премесва, разделя се на шест равни части, всяка се оформя на питка. Всяка питка се разтегля и оформя на фитил с леко намаслени ръце.

Вземат се три фитила и се сплитат на плитка. Поставя се в намаслена тавичка. С останалите три фитила се оформя втория хляб.

Хлябът се оставя да втаса и се намазва с разбит жълтък с малко олио. Пече се на 180 градуса за 25-30 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар