Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешко филе с естрагон и пюре от целина

Пилешко филе с естрагон и пюре от целина

МаринаМарина
Новак
3329
Пилешко филе с естрагон и пюре от целина1 / 2
10/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 800 гр.
  • целина - 300 гр.
  • картофи - 200 гр.
  • зеленчуков бульон - 1 бр.
  • сметана - 100 мл. течна
  • бяло вино - 100 мл.
  • сух чесън
  • черен пипер
  • естрагон
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме марината от бялото вино, сол, естрагон, черен пипер, сух чесън и зехтин. Към нея прибавяме пилешкото филе. Оставяме в хладилника за около 2 часа. През това време приготвяме пюрето. За пюрето измиваме и обелваме картофите и целината. Нарязваме ги на кубчета, прибавяме зеленчуковия бульон и един литър студена вода и варим.

След като са сварени зеленчуците отделяме бульона и ги пасираме заедно със сметаната. Ако предпочитате малко по рядко пюре може, да добавите и малка част от отделения бульон. Овкусяваме със сол на вкус, черен пипер и малко естрагон. Използваме естрагон и във пюрето, защото по този начин се допълва вкуса с вкуса на маринованото пилешко филе.

Охладеното и мариновано пилешко филе пържим в зехтин. Добре е пилешкото филе да остане сочно и крехко. Нарязваме готовото пилешко на филийки, гарнираме с пюрето от целина и картофи и поднасяме с чаша охладено бяло вино.

Усетете атрактивността на естрагона!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: