Начин на приготвяне
Пригответе браунито, като разбиете добре яйцата със захарта и солта и добавите към тях лимоновите стърготини, сока, разтопеното масло и ванилията.
Пресейте брашното и го интегрирайте към сместта до пълно хомогенизиране. Изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-25 минути. Оставете да се охлади.
За глазурата пресейте пудрата захар и я смесете със сока и кората на лимона. Залейте браунито.
Супата от бял шоколад се приготвя много лесно. За нея само сгрейте сметаната, млякото, меда и пуснете вътре пръчките канела.
Когато видите, че е готово да заври, намалете огъня до минимум и натрошете вътре белия шоколад. Бъркайте докато се разтопи и после отстранете и оставете супата да добие стайна температура.
В момента на сервиране на този елегантен десерт, разсипете в подходящи чинийки или купички супата. Поставете във всяка порция парченце лимоново брауни и топка сладолед. Украсете с топинга и поднесете.
Може да ползвате и сладолед, който вече съдържа ягодова или малинова заливка. Ефектен и лесен десерт, с който ще се представите на ниво пред гостите.
Успех и Добър апетит!
Коментари